Zindelijkheid

Hoe weet je of een kind toe is aan zindelijkheidstraining?

Hoe weet je of een kind toe is aan zindelijkheidstraining? 1

Het is voor ouders vaak moeilijk inschatten of een kind toe is aan zindelijkheidstraining. En wanneer je daar eigenlijk mee moet beginnen. Je hoort immers ook zoveel uiteenlopende antwoorden wanneer het juiste moment is. En vaak vind je op internet ook veel verschillende antwoorden. Je kunt wanneer je kindje tussen de 2 en 2,5 jaar oud is beginnen met zindelijkheidstraining en en letten op de volgende signalen die kunnen helpen met de keuze om te starten met zindelijkheidstraining:

  • Je kindje kan zelfstandig lopen
  • Je kindje kan nee zeggen
  • Je kindje kan iets van de grond oprapen
  • Je kindje kan een eenvoudige taak uitvoeren
  • Je kindje kan jouw iets duidelijk maken met of zonder woorden
  • Je kindje kan duidelijk maken wanneer hij/zij iets in de luier heeft gedaan
  • Je kindje kan iets of iemand nadoen

Als je drie of meer signalen herkend van het lijstje kun je in principe beginnen met zindelijkheidstraining. Ook wanneer je kindje erg geïnteresseerd is in jouw toiletbezoek en het potje of de wc is dit een mooi signaal om te beginnen. En ben je begonnen met de training maar slaat de twijfel alsnog toe door bijvoorbeeld de ongelukjes op de eerste dagen? Besef dan dat ongelukjes je kindje ook dichterbij een succesje brengen. Dit zijn namelijk leermomenten en er gebeurd al heel veel in het hoofd van jouw kindje.

Vind je het lastig hoe je moet beginnen? Dan kan onze Zindelijkheidsbox een uitkomst bieden. Hierin staat stap voor stap beschreven wat je per dag moet doen met de zindelijkheidstraining. Voor meer informatie over zindelijkheidstraining en tips kun je ook onze andere blogs lezen of bekijk onze FAQ. En onthoud, jullie kunnen dit!

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *