Zindelijkheid tips

Hoe om te gaan met bedplassen?

hoe om te gaan met bedplassen?

Er kan nog een ongelukje gebeuren tot kinderen 6 of 7 jaar zijn en vaak is dat dan in de nacht of tijdens het slapen omdat ze daar de minste controle over hebben. Het kan als ouder zijnde lastig zijn om telkens de ongelukjes te moeten opruimen maar straffen helpt niet in dit geval. Wel hebben we een aantal tips en adviezen die kunnen helpen:

  • Laat je kind voor het slapen gaan nog even een bezoekje brengen naar de wc. Misschien is het niet nodig maar dan heeft hij/zij het in ieder geval geprobeerd. Het is ook slim om hier een routine van te maken, net zoals tandenpoetsen. Laat hem of haardan ook ontspannen op de wc zitten (maximaal 3 minuten).
  • Laat je kindje in de avond voordat hij/zij naar bed gaat niet meer te veel drinken zo is de kans ook minder op een ongelukje in bed.
  • Maak duidelijk aan je kindje dat het bed droog moet blijven. Wat daarbij ook slim is om te doen is een matrasbeschermer of een speciaal matje op het matras leggen. Dit is wat makkelijker met opruimen mocht er een ongelukje gebeuren.
  • Wanneer er een ongelukje gebeurt kun je je kind mee laten helpen met het opruimen. Zo ziet hij of zij dat het veel meer werk is om het ongelukje op te ruimen dan even een bezoekje brengen naar de wc.
  • Wanneer je kindje een droge nacht heeft gehad, reageer dan enthousiast! Net zoals dat je met de zindelijkheidstraining overdag doet. Als het na een paar nachten goed is gegaan kun je het slaapbroekje (luier voor te slapen) uit laten. Je kunt als je het fijn vind ook met nacht zindelijkheid met een beloningssysteem werken maar onthoud dat dit moeilijker te trainen is dan overdag.

Bedplassen gaat uiteindelijk zelf over dus geef je kindje het vertrouwen dat hij of zij dit kan! Wil je meer weten over zindelijkheid, vergeet dan ook niet om onze Instagram– en Facebook pagina te volgen.

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *