Zindelijkheid

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk?

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk?

“Hoe krijg ik mijn kind zindelijk?” Dit was ook voor ons de vraag voordat de Zindelijkheidsbox tot leven kwam. We begrepen de uitdagingen en het gebrek aan tijd dat veel ouders hebben in deze moderne tijd. Daarom waren we vastbesloten om een effectieve en snelle methode te ontwikkelen om kinderen zindelijk te maken toen wij eenmaal door hadden hoe we dit moesten aanpakken na 3 kinderen. Door onze eigen ervaringen en alle stappen van de zindelijkheidstraining met onze kinderen vast te leggen, ontstond de Zindelijkheidsbox.

Je kunt starten met onze Zindelijkheidsbox vanaf de leeftijd van 2 of 2,5 jaar. Hoewel kinderen vanaf 18 maanden al controle kunnen hebben over hun lichaam, hebben we gemerkt dat de leeftijd van 2 tot 2,5 jaar het beste werkt. Op deze leeftijd zijn ze vaak beter in staat om aandrang te herkennen en het moment te begrijpen waarop ze naar de wc of het potje moeten gaan. Ook is de spraak bij veel kinderen dan ook beter ontwikkeld waardoor ze makkelijker kunnen aangeven of ze een plas of poep moeten doen.

Maar hoe weet je of je kind er klaar voor is? Hier zijn enkele signalen die erop kunnen wijzen dat je kindje klaar is voor zindelijkheidstraining:

  1. Bewustzijn van een volle luier: Als je merkt dat je kindje begint op te merken wanneer de luier nat of vies is, kan dit een teken zijn dat ze klaar zijn om zindelijk te worden. Ze kunnen ongemak of irritatie voelen en dit associëren met de behoefte om naar het toilet te gaan.
  2. Het vermogen om te communiceren: Als je kindje in staat is om eenvoudige instructies te begrijpen en te volgen, zoals “ga naar het potje” of “zeg het wanneer je moet plassen”, kan dit duiden op een grotere bereidheid om zindelijk te worden.
  3. Zelfstandig lopen en zitten: Als je kindje erin slaagt om zelfstandig te lopen en te zitten, kunnen ze mogelijk klaar zijn voor zindelijkheidstraining.
  4. Interesse in de badkamer en het potje: Als je kindje nieuwsgierig is naar de badkamer en geïnteresseerd is in het potje, kan dit een teken zijn dat ze klaar zijn om te leren hoe ze naar het toilet moeten gaan.

Zodra je deze signalen kunt afvinken, kun je beginnen met de zindelijkheidstraining. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een proces is dat geduld en consistentie vereist. Geloof ons, het kan intensief zijn om 7 dagen achter elkaar te trainen, maar uiteindelijk zul je de vruchten plukken, zoals geen luiers meer, meer tijd en meer gemak. Wil je het uitgebreide artikel lezen en meer te weten komen over de verschillende signalen waaraan je kunt herkennen of je kind klaar is om zindelijk te worden? Klik dan hier.

In de Zindelijkheidsbox vind je een programma boekje waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de training. Het begint met het creëren van een positieve mindset en het verzamelen van de benodigde materialen, zoals een potje of een toiletverkleiner. Vervolgens krijg je gedetailleerde uitleg over de 7 dagen die volgen, inclusief motivatie, tips en tricks om het proces soepel te laten verlopen.

Een belangrijk aspect van zindelijkheidstraining is het betrekken van je kindje bij het proces en ervoor zorgen dat ze zich gemotiveerd en gesteund voelen. Blijf positief en geef veel lof en beloningen wanneer ze succesvol naar het potje of het toilet gaan. Dit stimuleert hen om door te gaan en vergroot hun zelfvertrouwen tijdens het leerproces.

We begrijpen dat zindelijkheidstraining een uitdaging kan zijn, en daarom hebben we ook gedacht aan extra hulpmiddelen. Naast het programma boekje bieden we ook leuke boekjes aan die kunnen helpen bij de training, evenals ons eigen ondergoedmerk, Zorro. Het ondergoed is speciaal ontworpen voor de zindelijkheidstraining en heeft leuke prints om je kindje te motiveren. Daarnaast kun je ook een fijn en leuk potje in de vorm van een walvis bestellen bij ons en kun je in onze webshop ook een siroop bestellen die de stoelgang van je kleintje bevorderd. Ondervind je problemen bij de stoelgang van je kindje? Dan kun je ook dit webinar bekijken boordevol tips gegeven door De Poepexpert van Nederland, Hadassa Voet.

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzonder mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *