Zindelijkheidsbox FAQ’s

Wat houdt het programma in?

Trainen, trainen, trainen en heel veel belonen. Als je je kind binnen een week zindelijk wilt leren worden is dat intensief, maar ook heel veel waard. Plan hiervoor een week vrij waarin je alle aandacht hebt voor je kind en niet veel van huis hoeft. Heb je niet de mogelijkheid om een week intensief te oefenen? Bestel de box dan (nog) niet, maar zorg er eerst voor dat je deze ruimte wel hebt. Geloof ons, het is de tijdsinvestering meer dan waard.

In de box zit een toelichting op het programma, een trainingsboekje, voor elke dag een instructiekaartje, schema’s, stickerkaarten, stickers en natuurlijk een diploma. Neem het programmaboekje door voordat je van start gaat. Het programma werkt op basis van belonen. Bij een volle stickerkaart krijgt je kind een beloning. Enthousiasme en aandacht helpt je kind enorm. Doe gek, doe een dansje.

Na het programma is je kind overdag zindelijk. De nachten laten we in dit programma achterwege, omdat dit meer moeite kost dan het waard is. In het begin zul je na de nacht toch nog een grote boodschap moeten verschonen, maar na een tijdje is dat hoogstens een plasje. Na een paar maanden is je kind vaak uit zichzelf ook in de nacht droog.

Vanaf welke leeftijd is het programma?

Vanaf 2-2,5 jaar, vaak zelfs al eerder. Jullie kind kan dan over het algemeen goed zelfstandig lopen en aangeven wat hij of zij wil, wat belangrijk is voor dit programma.

Werkt het ook voor oudere kinderen? Mijn zoon is 3,5 maar heeft totaal geen interesse.

Jazeker, de 2,5 jaar is een vanaf leeftijd. Ook voor oudere kinderen werkt het. Het programma gaat uit van aandacht en beloning, dat is niet leeftijd gebonden.

Krijg ik garantie?

Die vraag krijgen we vaker. Het is voor ons moeilijk om garantie te geven, omdat dit afhankelijk is van de uitvoering. We hebben wel op verschillende manieren rekening gehouden met de haalbaarheid. Zo stellen we dat je het programma vanaf 2,5 jaar kunt gebruiken. Vaak is dat al vanaf ruim 2 jaar, maar hier houden we dus wat marge op. Ook zie je zindelijkheidstrainingen van “in 3 dagen zindelijk”. Wij houden 7 dagen aan, zodat je ook extra traint op “langer ophouden” en “uitstapjes”. Daarmee gaat het zeker lukken!

Moet hij al geoefend hebben op een potje?

Je kunt voor dit programma beter niet vooraf oefenen met een potje. We gebruiken deze wel in het programma in de eerste 3 dagen. Heb je al eerder geoefend met een potje of de wc, dan is het geen probleem.

Ik wil mijn kind niets forceren, waarom niet gewoon wachten tot hij er zelf aan toe is?

Het is ook zeker niet de bedoeling om iets te forceren. Je kunt het je kind leren. Net zoals fietsen, als je ze een handje helpt hebben ze het sneller onder de knie. In ons programma staat duidelijk vermeld hoe je op je kind kunt reageren. Dat is op een enthousiaste manier om het extra leuk te maken voor je kind.

Krijg je met 1 week trainen niet sneller een terugval?

Het is net als leren fietsen. Als je het eenmaal door hebt dan lukt het. Je moet alleen blijven oefenen. Omdat je kind na een week zindelijk is blijf je dus op die manier doorgaan en heb je weinig  kans op terugval. Zeker minder dan wanneer je onregelmatig met een potje oefent.

Hebben jullie het programma zelf bedacht?

We hebben heel veel gelezen over zindelijkheid, onze drie kinderen zindelijk leren worden en op basis daarvan dit programma samengesteld en ons helemaal gericht op gebruiksgemak.

Zijn jullie opvoedkundigen?

Nee, we zijn ouders van drie lieve, eigenwijze kinderen. Met ervaring, logisch nadenken en veel creativiteit kom je een heel eind. Wel hebben we de Zindelijkheidsbox laten reviewen door een opvoedkundige, een kinderpsychologe, een journalist en een bedrijfskundige persoon.

Waarom een box?

We willen graag een totaalpakket aanbieden, het eigentijdse doosje zorgt ervoor dat je alle inhoud handig bij elkaar kunt bewaren en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Mijn kind is niet gevoelig voor cadeautjes. Werkt het dan wel?

Elk kind is anders. Je weet zelf vaak het beste waar je kind gevoelig voor is. Je kunt als beloning dus ook voor iets anders kiezen. Wat dacht je van opa/oma bellen om te vertellen hoe het is gegaan? Iets langer opblijven? Nog even tv kijken?
Cadeautjes werken vaak toch, als je maar consequent doorzet. Bij elke volle stickerkaart een beloning. Ben jij enthousiast, dan wordt je kind dat ook!

Hoe kom ik aan onderbroekjes van maat 80?

Er zijn niet veel winkels waar je onderbroekjes in maat 80 kunt bestellen.
Hier wat tips:
name it – Boxershort jongens
name it – Slips meisjes
eko de peko – Boxershort jongens
eko de peko – Slip meisjes

Hoe print ik een foto op het juiste formaat voor op het diploma via mijn telefoon?

Bekijk de handige instructie: Foto maken voor plasdiploma

Wat kan ik verwachten met Facebook ondersteuning?

Je kunt je aanmelden voor de besloten Facebook groep. Je kunt hier 1 jaar lang vragen stellen over dingen waar je tegen aan loopt tijdens de training. Elk kind is anders, dat snappen wij ook. Wij zullen hier ook aanwezig zijn om deze vragen te beantwoorden. Het jaar gaat pas in zodra je je aanmeldt.

Hoe meld ik me aan voor de Facebook community?

Ga naar https://www.zindelijkheidsbox.nl/fb om naar Facebook te gaan en klik op “Lid worden”. Om je aan te melden heb je je ordernummer nodig en de naam van degene die de order heeft geplaatst. Heb je geen Facebook account? Maak er dan (tijdelijk) één aan.

Ik kan mijn kind prima zelf zindelijk leren worden. Ik heb jullie box toch helemaal niet nodig? Een beetje creatieve moeder maakt zelf stickerkaarten en een diploma.

Harstikke goed als het lukt zonder de Zindelijkheidsbox. Het gaat er ons vooral om dát je het doet. Wij willen mensen helpen en enthousiasmeren om te starten. Ook willen we ouders laten ervaren hoe fijn het is wanneer je kind al vroeg zindelijk is. De Zindelijkheidsbox richt zich op aandacht en gebruiksgemak, omdat je als ouder vaak al druk genoeg bent om hier ook nog over na te moeten denken. De Zindelijkheidsbox neemt alles eromheen voor jou uit handen.

Retouren

Stuur je pakket binnen 14 dagen onbeschadigd, zonder gebruikssporen en compleet terug. Zorg a.u.b. ook voor voldoende bescherming bij het terugsturen, zodat er geen transportschade optreedt. Gebruik dit formulier: Formulier voor herroeping

Heb je nog andere vragen of opmerkingen?

Stel ze hier gerust: