Zindelijkheid

Duurt zindelijkheidstraining echt 2 maanden?

Zindelijkheidstraining duurt 2 maanden?

Lees hoe de Zindelijkheidsbox ouders helpt om hun kindje in slechts 7 dagen zindelijk te maken. Ontdek waarom vroeg beginnen met zindelijkheidstraining veel voordelen heeft en hoe onze methode niet alleen kinderen maar ook ouders kan ondersteunen. Maak samen met je kind en onze box van de zindelijkheidstraining een groot feest!

Heb je weleens op Google gekeken hoelang zindelijkheidstraining gemiddeld kan duren zonder concreet stappenplan? Het antwoord is 3 tot 4(!) weken. Dat kan een behoorlijke tijd lijken, vooral wanneer je naast het ouderschap ook nog andere verantwoordelijkheden hebt, zoals werk, vrije tijd, sport en/of andere kinderen en ga zo maar doo. Je vraagt je misschien af: “Hoe ga ik dit ooit voor elkaar krijgen?”. Dit was ook onze eerste gedachte voordat we aan zindelijkheidstraining begonnen. Wij misten deze handvatten toen wij begonnen en zijn daarom zelf wat gaan proberen omdat we niets concreets konden vinden om te volgen tijdens deze periode. Wat we deden bleek na 3 kinderen een succes te zijn en daarom hebben we de Zindelijkheidsbox ontwikkeld, waarmee je binnen slechts 7 dagen je kindje zindelijk kunt maken. (Overdag, want voor de nacht hebben we geen training maar wel hele fijne tips die je hier kunt lezen en kunnen helpen om nachtzindelijkheid te stimuleren). En wil je trouwens het hele verhaal weten over het ontstaan en de missie van Zindelijkheidsbox? We hebben onlangs een video opgenomen met het hele verhaal. Deze kun je hier bekijken.

We kunnen ons voorstellen dat de drempel om aan zindelijkheidstraining te beginnen ontzettend hoog lijkt als je leest dat het weken of misschien wel maanden kan duren. Misschien ben je geneigd om het nog even uit te stellen. Echter, de waarheid is dat hoe langer je wacht en hoe ouder je kindje wordt, hoe moeilijker het zal zijn om hem of haar zindelijk te leren worden. Daarom kun je met onze methode starten wanneer je kindje ongeveer 2 of 2,5 jaar oud is en voldoende signalen vertoont dat hij of zij er klaar voor is. Als je kindje 3 of meer signalen laat zien zoals beschreven in dit blog artikel, is dit het perfecte moment om minimaal één week vrij te plannen en te beginnen met de Zindelijkheidsbox.

De Zindelijkheidsbox bevat een programma boekje waarin stap voor stap, in een coachende stijl, wordt uitgelegd hoe de zindelijkheidstraining verloopt. Van de voorbereiding op de training tot het moment waarop je je kindje het poep- en/of plasdiploma kunt geven, vind je alle benodigde informatie. Naast het boekje bevat de box ook dagelijkse kaartjes met korte instructies, zodat je precies weet wat jullie elke dag moeten doen en zitten er ook makkelijke schema’s in die je zelf kunt invullen zodat je de routine van jouw kindje leert kennen. En natuurlijk zit er bij het trainingsprogramma ook een beloningssysteem met stickerkaarten, stickers en een diploma om je kindje nog eens extra te motiveren.

Maar hoe weet je of je klaar bent om met de zindelijkheidstraining te beginnen? Geen zorgen, we hebben een handige post op onze Instagram-pagina geplaatst waarin je kunt ontdekken welke signalen erop wijzen dat je kindje er klaar voor is. Als je ervan overtuigd bent dat jullie bijna kunnen starten en graag extra ondersteuning wilt met de Zindelijkheidsbox, dan kun je deze eenvoudig bestellen via onze website. En wanneer je nog vragen hebt of twijfelt of jullie er echt klaar voor zijn, mag je ons altijd een berichtje sturen via e-mail, het contactformulier of onze social media kanalen zoals Instagram of Facebook. En wanneer je de box hebt besteld krijg je automatisch toegang tot onze besloten Facebook Hulpgroep waarin wij ouders ondersteunen maar ouders ook elkaar steunen.

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzonder mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *