Zindelijkheid in de media

Schilderijen oude Belgische meesters bieden steun voor zindelijkheid

Schilderijen oude Belgische meesters bieden steun voor zindelijkheid

Deze week is er in België een nieuwe campagne van start gegaan over zindelijkheid bij kinderen. Niet zomaar eentje maar een hele speciale. De campagne bestaat namelijk uit beelden die met artificiële intelligentie zijn gemaakt door oude kunstenaars zoals Van Eyck, Rubens, Bruegel en van Dyck. Deze bijzondere campagne is bedacht door het Belgische Agentschap Opgroeien en gelanceerd in het Het Huis van het Kind in Aarschot.

De campagne is bedoeld om ouders hun te stimuleren om zindelijk te worden. Kinderen in België gaan naar de kleuterschool als ze 2,5 jaar zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 kinderen in België nog niet zindelijk is als ze naar de kleuterschool moeten. Met deze campagne willen ze ouders informeren hoe je de signalen van zindelijkheid vroegtijdig kunt herkennen zodat je er als ouder ook sneller op in kunt spelen en je jouw kind dus eerder zindelijk kan leren worden. Juffen op de kleuterschool zijn namelijk nog te veel bezig met het verschonen van luiers en hierdoor gaat de kwaliteit van het onderwijs omlaag.

Wanneer meer kinderen zindelijk zijn voordat ze starten in het onderwijs kan die kwaliteit weer omhoog en kunnen de leraren hun volledige aandacht en focus op het lesgeven richten. Bij deze campagne zit ook een brochure met makkelijke tips en adviezen die ouders ontvangen voordat hun kindje naar de kleuterschool gaat. Dat is dus rond de 15 maanden. (Let er wel op dat je vanaf de 18 maanden pas echt kunt beginnen met zindelijkheidstraining omdat het lichaam van je kindje dan pas klaar is om zindelijk te leren worden)

“Een kunstwerk maken vraagt net zoals zindelijk worden inzet en oefening, geduld, volhouden en vertrouwen opbouwen. En net zoals een kunstwerk krijgt ook het potje vaak een prominente plek bij gezinnen met jonge kinderen.” Vandaar dat ze voor deze vrolijke beelden hebben gekozen.

Je kunt het hele artikel hier lezen.

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzonder mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *