Zindelijkheid

3 beste boeken voor zindelijkheid en poepen

3 boeken over zindelijkheid en poepen

3 boeken voor zindelijkheid en poepen – Zindelijkheidstraining is een opwindende mijlpaal voor kinderen en ouders. Het markeren van de overgang van luiers naar het gebruik van het toilet kan echter soms een uitdaging zijn. De verhalen over zindelijkheid zijn een goede bron om kinderen te helpen begrijpen wat er gebeurt tijdens het zindelijk worden, vooral als het gaat om poepen. Bij Zindelijkheidsbox hebben we een selectie van leuke en leerzame verhalen die specifiek gericht zijn op dit aspect van de zindelijkheidstraining.

De 3 leukste boeken

  1. “Pretpark de Poepfabriek”: Dit verhaal neemt kinderen mee op een avontuur. Het verklaart op een leuke en kindvriendelijke manier hoe ons lichaam werkt en waarom we poepen. Kinderen zullen genieten van de kleurrijke illustraties en de humor in dit verhaal terwijl ze begrijpen wat er in hun eigen lichaam gebeurt. Let erop dat dit boekje wel voor kinderen is vanaf de leeftijd van 3 jaar en ouder.
  2. “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”: Dit verhaal draait om nieuwsgierigheid en ontdekking. Een kleine mol wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept, en kinderen zullen genieten van de zoektocht naar het antwoord. Dit verhaal biedt een lichte, humoristische benadering van het onderwerp poepen. Dit boekje is vooral bestemd voor kindjes die het spannend vinden om op de wc te poepen.
  3. “Doortrekken maar”: Onlangs hebben we dit boekje van Simone toegevoegd aan onze selectie en het is een geweldige aanvulling. Het gaat over dat iedereen het doet en dat poepies houden van zwemmen in plaats van in een luier te zitten.. Dit boekje zorgt ervoor dat het taboe en de schaamte wat betreft poepen weg wordt genomen en dat kinderen het ook als normaal gaan zien. Dit boekje heeft hele leuke illustraties en een poep poster.

Lezen heeft verschillende voordelen:

  • Visuele educatie: De kleurrijke illustraties en levendige en amuserende verhalen, helpen kinderen te begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt. Dit visuele aspect maakt leren poepen leuk en interactief.
  • Normalisatie: De verhaaltjes laten kinderen zien dat poepen een normaal onderdeel is van het opgroeien. Dit kan eventuele angsten verminderen en kinderen geruststellen.
  • Communicatie: Het lezen van deze verhalen biedt ouders de kans om met hun kinderen te praten over het onderwerp poepen en zindelijk worden. Dit opent de deur naar een open en gezonde communicatie.
  • Zelfvertrouwen: Als kinderen begrijpen wat er gebeurt tijdens het poepen, kunnen ze zich zekerder voelen over het hele zindelijkheidsproces. Ze begrijpen waarom poepen op het potje of de wc belangrijk is.

Het is belangrijk om te onthouden dat als er al een poepprobleem bestaat, dit eerst moet worden aangepakt voordat je aan zindelijkheidstraining begint. Poepproblemen kunnen het zindelijkheidsproces bemoeilijken. Als je hier meer over wilt weten, kun je dit webinar terugkijken, dat we samen met Hadassa Voet, De Poep Expert hebben opgenomen, of lees dit blog artikel met tips over dit onderwerp.

Kortom, verhalen die zich richten op poepen en zindelijkheidstraining zijn leerzame en leuke hulpmiddelen om kinderen te helpen begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt en waarom zindelijk worden belangrijk is. Bij Zindelijkheidsbox geloven we in het bieden van ondersteuning aan ouders tijdens dit intensieve en spannende avontuur, en onze selectie van boeken is slechts één van de manieren waarop we dat doen. Wil je weten wat andere manieren zijn om zindelijkheid te stimuleren? Neem dan eens een kijkje in onze andere blogs. Ook hebben we in ons programma in de box heel veel tips staan hoe je een nog groter feest kunt maken van zindelijkheidstraining.

En mocht je vragen hebben of nog twijfelen of jouw kind al klaar is om zindelijk te leren worden? Lees

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzonder mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *