Zindelijkheid

Waarom werkt de Zindelijkheidsbox?

Waarom werkt de Zindelijkheidsbox?

De Zindelijkheidsbox is een leuke manier voor ouder én kind om zindelijk te leren worden. Het geeft je inzicht in wat je kunt verwachten en welke uitdagingen je tegenkomt tijdens de zindelijkheidstraining. Dit zal je motiveren om door te zetten, aangezien er veel ongelukjes kunnen gebeuren voordat je kind het proces onder de knie heeft. Dit is heel normaal en helpt een kind het gevoel van aandrang te herkennen. Bij het leren van deze mijlpaal is het heel belangrijk om vertrouwen uit te stralen naar je kind en hem of haar aan te moedigen om door te gaan!

Het Zindelijkheidsbox programmaboekje

In de Zindelijkheidsbox vind je ons programmaboekje waarin een uitgebreide uitleg staat hoe je de zindelijkheidstraining kunt voorbereiden, starten en leer je stap voor stap waar je op moet letten. Ook hebben we in het boekje de meest gestelde vragen opgenomen en gaan we uitgebreid in over het onderwerp poepen omdat veel ouders hier tegenaan lopen wanneer ze starten met het zindelijk leren worden. Belangrijk om te weten is dat je nooit met zindelijkheidstraining moet starten wanneer er sprake is van een poepprobleem bij jouw kind.

Ieder kind is anders dus we stimuleren ook echt om naar de behoeftes en het gedrag van jouw eigen kind te kijken en goed te letten op de signalen die hij of zij geeft. Pas het programma daarom ook echt aan op jouw kind.

De stickerkaarten

We hebben dubbelzijdige stickerkaarten ontworpen voor de zindelijkheidstraining. Je start met een stickerkaart met 3 vakjes zodat je kind sneller beloond wordt op het begin. Dit is heel belangrijk is voor de motivatie. Gedurende de week bouw je dit op naar een stickerkaart van 5, 7 en 9 vakjes. Je kunt dus zelf kijken wat passend is in jullie training. Doet jouw kindje er wat langer over dan kun je de stickerkaarten met minder vakjes langer gebruiken. Of gaat het te snel, dan pak je een stickerkaart met meer vakjes. Dit maakt de stickerkaarten uit de Zindelijkheidsbox ook anders dan andere stickerkaarten.

Vrolijke (poep)stickers

In de box vind je 120 stickers, bij de jongens- meisjes en neutrale Zindelijkheidsbox zijn dit verschillende stickers. In de jongensbox vind je bijvoorbeeld stoere stickers met robots en dino’s, in de meisjesbox vind je onder andere eenhoorn en lolly stickers en in de neutrale Zindelijkheidsbox zitten leuke dierenstickers. Daarnaast hebben we ook speciale poep stickers ontworpen omdat deze het proces van poep zindelijk worden kunnen stimuleren. De poep stickers hebben grappige emoties en je kind kan zelf kiezen welke hij of zij op dat moment wil plakken.

Makkelijke invulschema’s

Op de schema’s kun je invullen wanneer dat gebeurt en kun je precies timen wanneer je kind moet plassen of poepen. Zoals we al zeiden, ieder kind is anders en dat geldt ook voor de blaas. Door deze momenten precies te timen kun je ongelukjes verminderen en hier makkelijker op inspelen.

Complimentkaarten met samenvatting

Wanneer je het hele programma boekje doorgelezen hebt, weet je wat je te doen staat. Maar om het nog makkelijker te maken wanneer je de nieuwe dag start of het even niet meer weet, kun je onze samenvatting- en compliment kaarten erbij pakken. We hebben voor iedere dag een kaart ontworpen waarop de belangrijkste punten voor die dag staan en waar je op moet letten. Zo hoef je niet eindeloos terug te zoeken en kun je je makkelijker op je kind focussen. Met de variatie in compliment suggesties kun je een beetje variëren in de complimenten die je geeft en hoef je daar niet de hele tijd over na te denken of hetzelfde te zeggen.

Online community

We kunnen ons voorstellen dat er soms wat frustraties voor kunnen komen tijdens het programma. Het is een pittige training en een intensieve week. Of misschien heb je een specifieke vraag. Daarom hebben we een online Facebook community opgericht waarin je niet alleen je vragen kwijt kunt, maar ook delen ouders hun ervaring met de zindelijkheidsbox en dit kan jou verder helpen en motiveren. Wij staan 7 dagen in de week klaar voor jou om je te helpen waar nodig en zodat je er nooit alleen voor staat. Je kunt je aanmelden met de speciale code die je in je Zindelijkheidsbox kunt vinden.

Yes, je kind is zindelijk!

Wanneer je kind zindelijk is aan het einde van het programma, geef je het plas- en poep diploma aan hem of haar en kun je er samen een feestje van maken! We hebben ook een Wall of Fame op onze website de foto van jouw kind met zijn of haar diploma op geplaatst kan worden als je dit leuk vind. Er staan al een heleboel trotse koppies op deze pagina. Bekijk de Wall of Fame hier.

Zet hem op samen, het gaat jullie lukken!

Wil je meer tips over deze bijzondere periode? Volg ons dan ook op Facebook, Instagram & YouTube!

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzondere mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *