Over ons

Persbericht – Kinderen weer eerder zindelijk

Persbericht - Kinderen weer eerder zindelijk 1

Tegenwoordig worden kinderen steeds later zindelijk. Steeds vaker zo laat, dat sommige kinderen met een luier aan op school beginnen.*

Zindelijkheidsbox heeft daar een oplossing voor bedacht. De box benadert zindelijk leren worden op een positieve manier en helpt ouders bij de aanpak hiervan. Zindelijkheidsbox wil ouders het vertrouwen geven dat je een kind vanaf 2,5 jaar zindelijk kan leren worden.

Trend: 1 op 5 kleuters nog niet zindelijk

Er is een trend gaande dat het steeds langer duurt voordat kinderen zindelijk zijn. In de jaren ’80 was 1 op de 11 kleuters nog niet zindelijk in de eerste groep van de basisschool. In 2015 was dat aantal al opgelopen naar schatting 1 op de 5 of 6.* Voor leerkrachten van de kleuterklassen vormt dit een steeds groter probleem.

Stappenplannen, boekjes, blogs, er is veel te lezen over zindelijkheid bij kinderen. Hoe komt het dan dat kleuters steeds vaker nog niet zindelijk zijn?

De hoge kwaliteit luiers? Twee werkende ouders? Onwetendheid over hoe je dit als ouder aan moet pakken? Het kost veel tijd om alle informatie over dit onderwerp door te nemen en met elkaar te vergelijken. Tijd die werkende ouders vaak niet hebben.

Ouders starten steeds vaker pas op het laatste moment voor de kleuterschool met trainen. School mag een kind weigeren wanneer deze nog niet zindelijk is. Zo wordt de druk groter en een kind voelt dat. Door op tijd te beginnen is het voor het kind op de kleuterschool al een gewoonte geworden.

Zindelijkheidsbox wil ouders bewust maken dat ze hun kinderen kunnen leren zindelijk te worden vanaf 2,5 jaar. Doordat alle informatie over zindelijkheid overzichtelijk is gemaakt en ook beknopt in handige dagkaarten is verwerkt, is het voor ouders veel eenvoudiger te starten met zindelijkheidstraining. Met duidelijk de nadruk op gebruiksgemak en focus op aandacht voor het kind. Een bijkomend voordeel is het financiële plaatje; een half jaartje eerder zindelijk zijn levert al gauw een besparing op van 350 euro.

Weerstand

“Ze moeten al zoveel”, “Het is geen wedstrijd”, “Ieder kind heeft zijn eigen tempo” wordt vaak geroepen door moeders wanneer het over zindelijkheid gaat. Forceren is niet nodig. Je kunt je kind wel iets leren. Door dat op een enthousiaste manier te doen wordt zindelijk leren worden voor je kind een feestje.

Ouders zien er vaak tegenop, maar met deze box is dat niet nodig. Zindelijkheidsbox helpt je er in een week doorheen.

De nacht is lastig te trainen. Vaak slapen kindjes zó vast, waardoor ze het niet in de gaten hebben. Wanneer ze overdag zindelijk zijn en ‘s-nachts een luierbroekje dragen zul je zien dat na verloop van tijd het luierbroekje ‘s-nachts steeds vaker droog blijft.

Zindelijkheidsbox

Een eigentijds doosje op A5 formaat met daarin een trainingsprogramma dat ouders in een coachende stijl uitlegt welke mindset nodig is voor een succesvol resultaat binnen 1 week. Voor elke dag een instructiekaart met wat die dag belangrijk is en tips hoe je jouw kind kunt coachen. Met schema’s om de timing onder de knie te krijgen, voor nog meer succesmomenten.

Vrolijk vormgegeven stickerkaarten, dierenstickers en een diploma, wat het voor jouw kind extra leuk maakt.

Milieu

Met wegwerpluiers veroorzaakt 1 kind gemiddeld 22 kilo luierafval per maand.** Dat is 264 kilo per jaar voor 1 kind. Door de verschuiving van leeftijd waarop peuters momenteel zindelijk zijn vormt dit een (onnodig) toenemend probleem voor het milieu.

5-8% van al het restafval bestaat uit luiers en incontinentiemateriaal. *** Dat is echt verbazingwekkend veel.

Facebook support

Omdat sommige mensen extra hulp waarderen is het mogelijk om extra support in te schakelen. Met behulp van een Facebook community geven ze persoonlijk antwoord op jouw specifieke vraag en helpen jou met het succesvol afronden van het trainingsprogramma.

De Zindelijkheidsbox is te bestellen met en zonder extra support op www.zindelijkheidsbox.nl

*     Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/steeds-meer-kleuters-niet-zindelijk
**   Bron: https://www.milieucentraal.nl/bewust-winkelen/mazzelkontjes/
*** Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4386921/einde-vervuilende-luiers-zicht-innovatieve-recyclemethode

author-avatar

Over Dustin

Wij zijn ouders van 3 kinderen, Jasmijn, Sebas en Morris. We zijn zindelijkheidsbox.nl gestart, omdat we in onze omgeving hebben gemerkt dat mensen het lastig vinden om hun kind zindelijk te leren worden. Waar begin je? Hoe vaak? Hoe houd je het vol? Wat doe je als het mis gaat? Of als je kind niet wil? Wat heb je nodig? Wij geven je graag een steuntje in de rug en willen je helpen als je het niet meer weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *