Zindelijkheid

Hoe ondersteun je de zindelijkheidstraining?

Hoe ondersteun je de zindelijkheidstraining?

Hoe ondersteun je zindelijkheid – Je herkent de signalen dat jouw kindje klaar is voor zindelijkheidstraining en je bent er zelf ook 100% klaar voor. Maar hoe start je hier in hemelsnaam mee?! En hoe ondersteun je de zindelijkheidstraining op de beste manier? Wat heb je ervoor nodig en hoe bereid je dit voor? Je bent in ieder geval niet de enige ouder die met al deze vragen zit want dit waren precies de vragen die wij ook hadden voordat wij begonnen met zindelijkheidstraining.

Om te beginnen adviseren wij om een week vrij te nemen zodat je de volledige aandacht en focus op de zindelijkheidstraining kunt leggen. Soms heb je de hele week nodig maar het kan ook zijn dat er na 3 dagen al succes wordt geboekt. Dus beter kun je het zekere voor het onzekere nemen er 7 dagen vrij plannen.

Onze Zindelijkheidsbox kan de perfecte ondersteuning bieden tijdens de zindelijkheidstraining. Vooral als je geen idee hebt hoe je hiermee moet beginnen of als je gewoon geen tijd hebt om een eigen training in elkaar te zetten, te organiseren en te ontwerpen. Dit werk willen we ouders dan ook besparen door middel van onze box. Hier vind je niet alleen het hele programma waarin stap voor stap in coachende stijl uit wordt gelegd hoe je het aan kunt pakken, maar ook het beloningssysteem, schema’s en natuurlijk en poep- en plasdiploma.

Wat je nog in huis moet hebben zijn de volgende spullen:

  • Een potje
  • Een wc verkleiner
  • Een opstapje voor de wc
  • Een feestelijke drinkbeker
  • Cadeautjes of beloningen voor iedere volle stickerkaart
  • Onderbroekjes (bijvoorbeeld van Zorro)
  • Matrasbeschermer voor op de bank

De zindelijkheidstraining doe je echt samen dus zorg voor de juiste voorpret en laat je kindje eventueel de bovenstaande spulletjes mee uitkiezen zodat hij of zij daar ook zeggenschap in heeft, dit maakt het vaak extra leuk en dan begint de training al als een feestje. Je kunt zelfs het potje en het opstapje samen versieren of een coole tekening maken die jullie op de wc kunnen hangen.

Je hebt de box binnen en dan?

Voorbereiding is key! En het is dan ook belangrijk voordat jullie beginnen het boekje goed door te lezen zodat je voorbereid bent met wat er komen gaat. ”Moet ik telkens dat boekje er opnieuw bij pakken?” Hoor ik je denken. Nee, we hebben voor iedere dag ook nog aparte trainingskaarten gemaakt met de bijbehorende stappen! Deze kun je iedere dag erbij pakken en weet je precies wat je moet doen. En dan gaan jullie starten..

De zindelijkheidstraining

Wanneer jullie dan echt gaan starten met de zindelijkheidstraining kan het zijn dat er de eerste dag(en) 0 succesjes zijn. Dit kan voor wat twijfel en frustratie zorgen maar probeer vol te houden. Ook krijgen veel ouders de twijfel of hun kindje er wel echt klaar voor is. Bedenk dan dat je niet voor niets met de zindelijkheidstraining bent begonnen. Op het oog lijkt er nog niet te veel gebeuren maar in het hoofd van jouw kindje gebeurt er al heel veel. Het kan even duren voordat hij of zij de link legt met het gevoel van plassen en/of poepen en ook daadwerkelijk op het potje of de wc gaan.

Zit je echter met andere vragen of twijfels, dan heb je bij de Zindelijkheidsbox ook een klein kaartje met een unieke code ontvangen. Met deze code krijg je toegang tot onze besloten Facebook hulpgroep waarin wij, maar ook andere ouders elkaar helpen met hun vragen of twijfels. Wij vonden dit de perfecte ondersteuning die iedere ouder verdiend tijdens zindelijkheidstraining. Ook staan er succesverhalen op en motiverende woorden van andere ouders. Je kunt ook altijd je vragen stellen via onze socials zoals Instagram en Facebook.

Heel veel succes met de zindelijkheidstraining!

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzonder mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *