Zindelijkheid tips

Eet jouw kind voldoende groenten?

Eet jouw kind voldoende groenten?

Gisteren vonden we een interessante blog van kinderarts Saskia Bouma op KRO-NCRV over hoe belangrijk het is dat kinderen groenten eten. Zij is in haar praktijk gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met overgewicht.

Er kwam een keer een meisje van drie in haar praktijk die erge last had van obstipatie en daardoor pijn had bij het poepen. Het gevolg daarvan was dat ze niet op het potje durfde te gaan en zindelijk worden ook niet lukte. Mevrouw Bouma vroeg naar het eetpatroon van het meisje en daaruit bleek dat ze helemaal geen groenten at. Dit meisje is helaas niet de enige want zo zijn er nog veel meer kinderen die geen groenten lusten of eten. Vaak geven ouders dan iets ter vervanging zodat het kind in ieder geval iets eet. Er zullen bij jonge kinderen regelmatig dipjes komen met het eten en daarom is het belangrijk om de groentes toch aan te blijven bieden zodat ze hier de rest van hun leven profijt van hebben. Groenten bevatten goede vezels, vitamines en bouwstoffen waardoor een kind gezond op kan groeien met veel energie.

Uiteindelijk is het snel weer goed gekomen met het meisje, hebben haar ouders gekozen om meer groenten te geven én gaat ze nu zelfs op het potje zonder angst.

Je leest het hele artikel hier.

Geef jij je kind(eren) genoeg groenten te eten?

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *