Zindelijkheid

Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom?

Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom?

Als Ouders Denken aan de Toekomst

Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom? Toen je in verwachting was, speelden waarschijnlijk verschillende koosnaampjes voor je ongeboren wonder door je hoofd: ‘kruimel’, ‘spruit’, ‘boontje’, ‘guppie’, ‘erwtje’… namen die al snel werden vervangen door serieuze gedachtes over de opvoeding van jullie toekomstige ‘spruitje’. Positive parenting, ook wel positief opvoeden genoemd, is een veelvoorkomende term die ouders omarmen, en terecht. Maar wat definieert ‘het beste’ als het gaat om opvoeding? Is er een universele methode, of is elk kind werkelijk uniek?

 

Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom? 1

De start van Zindelijkheidsbox 

De Zindelijkheidsbox begon ook als een guppie. Net als veel andere ouders navigeerden ook wij door het doolhof van het ouderschap, vaak met Google. Bij de zindelijkheidstraining van ons eerste kind, toen deze amper 2,5 jaar was, bevonden we ons in een zee van informatie. Zoveel tips, maar niet echt een houvast, een stappenplan of zoiets, waarbij je als ouders bij de hand genomen wordt. Zeker niet voor de wijze waarop wij het graag wilde doen. We wilden geen maandenlang gedoe met luiers en potjes, dus gingen we op onze eigen manier aan de slag..

Vrienden raakten geïnteresseerd in onze aanpak, en zo ontstond het idee om een programma te ontwikkelen.

Droog in 1 Week: Waarom Een Week?

Rond dag 4 van onze weg naar zindelijkheid hadden we het wel een beetje gehad.
Veel ongelukjes, ons meisje leek het nog niet te snappen… Was ze er wel aan toe? Of misschien nog te jong? Allerlei vragen die ons nu ook veel gesteld worden. 

Wij besloten er een week voor uit te trekken om het voor onszelf af te bakenen. Het is best intensief wanneer je het zoveelste ongelukje staat op te dweilen.

Bij ons meisje ging de knop rond de 6e dag om en daarna ging het zó snel. Ineens had ze het door. Wat waren we trots en wat was ons meisje trots! Het beste besluit voor ons op dat moment om het vol te houden en het lukte nog

De 3 Elementen van succes

  1. Beloningsgericht; we gebruiken beloningskaarten met vrolijke dierenstickers; kinderen vinden het fantastisch de stickers op hun kaart te mogen plakken en hebben al snel door dat ze er een ‘klein’ cadeautje mee kunnen verdienen. Met de nadruk op klein, omdat het niet de bedoeling is de druk op te voeren..
  2. Coaching; middels de besloten Facebook Community begeleiden we ouders bij al hun vragen totdat hun kind zijn of haar plas diploma heeft verdiend. Ook kun je hier sparren met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten.
  3. Onverdeelde aandacht; we vragen ouders er een volledige week voor uit te trekken, waardoor jouw kind het in alle rust kan leren. En jullie kunnen terugkijken op een succesvolle en fijne week vol aandacht met elkaar. Ondanks het dweilen.

Omdat positief opvoeden ons aanspreekt hebben we de training hierop gebaseerd.

Van guppie tot methode: de Zindelijkheidsbox groeit

De Zindelijkheidsbox begon als een ‘guppie’. Als ouders met dezelfde intensieve wens hebben we nu meer dan 15.000 ouders begeleid. Het programma is voortdurend aangepast en gegroeid, waardoor het niet langer een ‘guppie’ is, maar een volwaardige methode. Positief opvoeden blijft de kern van ons programma, en de Zindelijkheidsbox is niet alleen een methode geworden; het is een bewezen pad naar succesvolle zindelijkheidstraining.

Wil jij ook deel uitmaken van deze positieve verandering in het leven van je kind en jezelf? Ontdek de Zindelijkheidsbox en stap samen met duizenden ouders over de drempel naar succesvolle zindelijkheidstraining. Je kunt hier meer lezen over de Zindelijkheidsbox en de inhoud. Ook delen we veel tips op onze social media kanalen zoals Instagram en Facebook, dus vergeet ons niet te volgen. 

 

Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom? 2

author-avatar

Over Dustin

Wij zijn ouders van 3 kinderen, Jasmijn, Sebas en Morris. We zijn zindelijkheidsbox.nl gestart, omdat we in onze omgeving hebben gemerkt dat mensen het lastig vinden om hun kind zindelijk te leren worden. Waar begin je? Hoe vaak? Hoe houd je het vol? Wat doe je als het mis gaat? Of als je kind niet wil? Wat heb je nodig? Wij geven je graag een steuntje in de rug en willen je helpen als je het niet meer weet.

4 reacties op “Droog in 1 week met de Zindelijkheidsbox, waarom?

  1. Femke schreef:

    Goedenavond,
    Wij zitten nu op dag 7 van de zindelijkheidstraining. Onze dochter van 2,5 jaar leek het vrij snel te begrijpen en geeft het grootste gedeelte van de dag aan dat ze naar het potje moet. Toch heeft ze elke dag nog 2 plasongelukjes, zelfs als we haar vlak daarvoor hebben herinnerd met de zin “zeg maar tegen papa/mama als je moet plassen/poepen”. We zijn gewoon thuis, reageren rustig en consequent op de ongelukjes, maar toch blijft het misgaan. Komt dit meer voor?
    Groetjes,
    Femke

    1. Dustin v. schreef:

      Hoi Femke,

      Zijn het bepaalde momenten waarop de ongelukjes gebeuren? Bijvoorbeeld vaak aan het einde van de dag? Het kan zijn dat ze dan wat meer moe is, waardoor het eerder misgaat. Wanneer je consequent volhoudt op de manier zoals je beschrijft doe je het supergoed en zal het echt snel beter gaan. Niet aan jezelf gaan twijfelen hoor. Gewoon doorgaan, net iets vaker herinneren op de momenten waarop je verwacht dat het mis kan gaan. Niet boos worden als het misgaat en haar gewoon lekker laten helpen bij het opruimen van de ongelukjes, dan gaat het snel beter.

  2. Shana schreef:

    Mijn dochter 2 jaar en 4 maanden heeft precies nog niet het besef dat ze een ongelukje heeft gehad . Ze is nat en speelt gewoon verder . En als ze toevallig iets op het potje heeft gedaan , begin ik enthousiast te klappen en dan doet zij el met mij mee maar ze snapt niet wat ze heeft gedaan . Is ze er klaar voor om er al mee te beginnen

    1. Dustin v. schreef:

      Hoi Shana,

      Gezien haar leeftijd is de kans groot dat ze er echt al wel klaar voor is. Maar het is belangrijker om te letten op de signalen dan alleen naar leeftijd te kijken. Wanneer je 3-4 signalen herkent kun je starten.

      Signalen zijn:

      – Kan zij lopen
      – Kan zij jou iets duidelijk maken met of zonder spraak?
      – Kan zij een eenvoudig taakje begrijpen/ uitvoeren
      – Kan zij iets of iemand nadoen?
      – Kan zij iets kleins van de grond oprapen
      – Geeft zij het aan wanneer er iets in de luier is gedaan?
      – Kan zij nee zeggen?

      Groetjes, Janneke
      Zindelijkheidsbox.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *