92 Miljoen kilo! van de jaarlijkse afvalberg bestaat uit wegwerp luiers.

Luiers bestaan uit plastic, absorptie materiaal en papierpulp. Om dit te maken kost dat heel wat papier en aardolie. Daarnaast zijn luiers niet goed afbreekbaar. Toch hebben we luiers nodig, maar de vraag is hoe lang wil je ze gebruiken?

Kinderen van 2,5 jaar oud, zijn er lichamelijk vaak al lang klaar voor zindelijk te worden.
Alleen sta je daar als ouder vaak niet bij stil, omdat het gebruik van luiers ook wel heel makkelijk is.

Zodra kinderen eenmaal zindelijk zijn, merk je dat dat nog veel makkelijker is, je daarmee een flinke duit (zo’n 360 euro per half jaar) bespaart en superblij bent dat je je kind niet meer hoeft te verschonen op de meest onhandigste momenten van de dag. Ook jouw kind zal je dankbaar zijn, want hun zelfvertrouwen groeit enorm wanneer zij net als papa en mama op de wc kunnen plassen en hij of zij geen luiers meer nodig heeft.

Hiervoor moet je alleen eerst ‘even’ uit je comfortzone komen en dat doen we eenmaal niet graag.

‘Als alle Nederlandse peuters maar een half jaartje eerder zindelijk zijn dan
bespaart dat al ZESENVEERTIG MILJOEN kilo aan afval. Dat is nogal wat!’

Let eens op de signalen van je kind, zo schat je makkelijk in of jouw kind er ook klaar voor is.
Kan hij of zij iemand nadoen? Jou iets duidelijk maken met of zonder spraak? Iets kleins van de grond oprapen? Zelfstandig zitten? Lopen? Een (eenvoudig) taakje begrijpen en uitvoeren? Nee zeggen? Wanneer je er hier een stuk of drie van herkent kun je al starten. Het zegt veel meer om op deze signalen te letten, dan te kijken naar leeftijd alleen.

Hoe zou het voor jou zijn wanneer jouw kindje volgende week zindelijk is?

Bij de Zindelijkheidsbox ontvang je tevens toegang tot de besloten Facebook Community waarin je kunt sparren met ouders die in hetzelfde schuitje zitten en je advies krijgt van een zindelijkheids expert.

Wij helpen je graag!

Bekijk hier de Zindelijkheidsbox.

Plaats een reactie