Beloningskaart bij zindelijkheid

Met een beloningskaart en plaskaart kun je je kind stimuleren op de weg naar zindelijkheid. Door tijdens de zindelijkheidstraining je peuter te motiveren door het gebruik van een beloningskaart, zal het plezier hebben in het proces en plezier is natuurlijk altijd bevorderlijk! Elke keer als je kindje een plas op het potje of de wc doet, pak je de beloningskaart erbij en plak je er samen een leuke sticker op. Met een beloningskaart, of plaskaart, maak je visueel voor je peuter dat de zindelijkheidstraining effectief is. Je kindje ziet wanneer het lukt en dus goed gaat. Zo blijft je kindje gemotiveerd om op de wc te plassen of poepen, omdat hij weet dat hij daarmee zijn beloningskaart vult.

Op voorraad, direct leverbaar
Inclusief online support van expert, 7 dagen per week
Genomineerd als ‘Briljantje’ door Bol.com
Al meer dan 20.000 verkocht

Is een beloningskaart verstandig als hulp naar zindelijkheid?

Zoals veel opvoedkundigen zeggen: goed gedrag moet je belonen. Een beloningssysteem werkt goed bij kinderen vanaf tweeënhalf jaar. Met een beloningskaart kun je je peuter helpen tijdens de zindelijkheidstraining. Je gebruikt de beloningskaart of plaskaart telkens wanneer je kindje op het potje of de wc heeft geplast of gepoept, zo help je je kindje op weg naar zindelijkheid met onze zindelijkheidstraining. De beloningskaart is een soort kalender, met vakjes voor elke dag, waarin stickers geplakt kunnen worden. In onze zindelijkheidsbox vind je verschillende attributen voor het beloningssysteem, zoals onder andere een beloningskaart en verschillende stickers die helpen je kleine gemotiveerd te houden naar de wc te gaan.

Hoe werkt zo’n beloningskaart?

Je peuter fleurt op van positieve aandacht. Hoe meer je je kind beloond met de beloningskaart voor het gebruik van de wc of potje, hoe groter de kans is dat hij dat gedrag zal herhalen. Zo kun je door middel van een beloningskaart en plaskaart dus een bepaald gedrag aanleren; bijvoorbeeld zindelijk worden. Het is belangrijk dat je de beloningskaart of plaskaart spaarzaam gebruikt wanneer je de zindelijkheidstraining toepast op je peuter. Je hoeft niet constant alles te belonen met een cadeautje of een sticker. Soms is een knuffel of compliment ook gewoon genoeg.

Binnen 1 week een trots kind!

Probeer het beloningssysteem zelf en schaf onze zindelijkheidsbox online aan

Ben jij benieuwd of een dergelijke beloningskaart of plaskaart jouw peuter kan helpen op weg naar zindelijkheid? In onze zindelijkheidstraining passen wij dit systeem toe. Iedere keer als je kleintje op het potje of de wc heeft geplast, pak je de beloningskaart er weer bij. Zo helpen we jouw kind op weg naar zindelijkheid, al binnen een week! Bekijk het resultaat van andere gezinnen en bestel zelf de zindelijkheidsbox om het uit te proberen. Heb je vragen over de zindelijkheidstrainingbox? Je kunt ons mailen op info@zindelijkheidsbox.nl of bel ons via 085-1304433.