Zindelijkheid

Hoe kan ik mijn kind zindelijk maken?

zindelijk maken

We krijgen vaak de vraag hoe onze box kan bijdragen met het zindelijk maken van jouw kind en wat de voordelen zijn. Op onze website kun je hier uitgebreid over lezen maar we leggen je in deze blog in het kort uit wat de voordelen zijn en waar je rekening mee moet houden als je wilt starten met onze methode. De box is ontwikkeld om dit proces een stuk makkelijker te maken. Er zit een programma boekje in waarin we je in coachende stijl, stap voor stap uitleggen op welke manier je het kunt aanpakken. Daarnaast zit er ook een beloningssysteem bij in de vorm van sticker kaarten, stickers én natuurlijk het poep- en plas diploma. En hoe moet je dit allemaal bij houden? Dat doe je met de schema’s die ook in de box zitten. Zo kun je precies bij houden wat de tijden zijn wanneer jouw kindje op het potje of naar de wc moet. En wist je dat we niet één maar drie edities hebben? Jongen, meisje en neutraal!

Moet ik echt 7 dagen op rij vrij nemen?

Het belangrijkste wat absoluut niet mag ontbreken is natuurlijk de volledige aandacht en focus op jouw kindje en het programma wat we hebben ontwikkeld. ”Moet ik echt 7 dagen thuis blijven?” Vraag je je waarschijnlijk af. Ja, dit is echt het advies wat wij geven. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd vrij te maken om te zorgen dat de training goed kan slagen en jouw kindje natuurlijk zo snel mogelijk zijn of haar poep- en/of plas diploma in ontvangst kan nemen . We krijgen wel regelmatig de vraag of opmerking van ouders dat zij geen 7 dagen op rij vrij kunnen nemen in verband met werk en of andere verplichtingen. Dat snappen we helemaal. Maar wat kun je dan doen om alsnog te starten met de training?

Je zou de methode dan bijvoorbeeld in en (school)vakantie kunnen doen waarbij de meeste ouders vaak al vrij zijn of ze eventueel kunnen afwisselen met hun partner. Gaat dit echt niet? Dan is het slim om eventueel andere familie zoals opa’s oma’s of een ander familie lid in te schakelen om te helpen met de laatste dagen van het programma. Zo kun je bijvoorbeeld de eerste 4 of 5 dagen zelf oppakken en de laatste 2 over laten aan familie. Communicatie is daarin wel echt heel belangrijk, vooral voor je kind zodat er geen verwarring ontstaat tijdens de training en hij/of zij deze succes kan afronden.

Geen opvang tijdens de training

We raden dan ook af om jouw kindje naar de opvang of gastouder te brengen als je bezig bent met de onze methode tenzij deze genoeg tijd hebben om de training met de volledige focus en aandacht voort te zetten, maar uit ervaring weten we vaak dat dat niet het geval is en er meerdere kinderen zijn waar de aandacht ook naartoe gaat. Voor hen is het al snel makkelijk om weer een luier aan te trekken bij jouw kindje dan dat ze de hele tijd moeten letten op signalen of een natte broek moeten verschonen. Heel logisch natuurlijk maar het zou zonde zijn als de training daarop stuk loopt en jullie deze niet goed kunnen afronden.

Stel jouw kindje heeft het binnen een paar dagen al door en heeft dan al veel droge broekjes, dan kun je misschien zelfs al een uitstapje maken. Kijk waar de behoeftes liggen bij jouw kindje en waar jij zelf achter staat tijdens het programma want dat is nog het allerbelangrijkste. Oh, en wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je er plezier in mag hebben en er samen een feestje van maakt zodat je kunt terugkijken op een mooi avontuur op weg naar een luier loze toekomst!

Wil je meer weten over de box of deze meteen bestellen? Dat kan hier! Daarnaast hebben we in onze webshop ook verschillende boekjes die kunnen helpen bij de training en bieden we losse beloningssystemen aan voor jongens- en meisjes en neutraal.

Kijk ook op onze Instagram en/of Facebook pagina voor meer inspiratie en informatie over deze nieuwe levensfase en hoe je van de training een leuke tijd kunt maken. Heb je misschien een vraag over onze box of de hoe het precies in z’n werk gaat, dan kun je die hieronder stellen of je mag ons een berichtje sturen via de mail of onze social media kanalen. Dan komen wij er zo snel mogelijk op terug!

Heel veel succes met dit leuke en mooie avontuur!

author-avatar

Over Anouk

Ik werk sinds november 2022 bij Zindelijkheidsbox. Het geeft zoveel voldoening om andere ouders te kunnen helpen met deze bijzondere mijlpaal in het leven van hun kind. Soms heb je als ouder een steuntje in de rug nodig, en dan zijn wij er om je te helpen!

Een reactie op “Hoe kan ik mijn kind zindelijk maken?

  1. Pingback: 's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *