Zindelijkheid

Hoe kan ik mijn kind zindelijk maken?

zindelijk maken

We krijgen vaak de vraag hoe de Zindelijkheidsbox kan bijdragen met het zindelijk maken van jouw kind. De box is ontwikkeld om zindelijkheidstraining een stuk makkelijker te maken. Er zit een programma boekje in waarin we in coachende stijl uitleggen hoe je stap voor stap je kind zindelijk kunt leren worden en daarnaast zit er ook een beloningssysteem bij in de vorm van sticker kaarten, stickers én natuurlijk het poep- en plas diploma. Hoe moet je dit allemaal bij houden? Dat doe je met de schema’s die ook in de box zitten. Zo kun je precies bij houden wat de tijden zijn wanneer jouw kindje op het potje of naar de wc moet.

Het belangrijkste wat absoluut niet mag ontbreken is natuurlijk de volledige aandacht op de zindelijkheidstraining die 7 dagen duurt. Moet ik echt 7 dagen thuis blijven, vraag je je waarschijnlijk af. Ja, dit is echt het advies wat wij geven. Het is daarom belangrijk om tijd vrij te maken om te zorgen dat de training goed kan slagen en jouw kindje snel zijn of haar poep- en/of plasdiploma in ontvangst kan nemen . We krijgen wel regelmatig de vraag of opmerking van ouders dat zij geen 7 dagen op rij vrij kunnen nemen in verband met werk en of andere verplichtingen. Je zou de zindelijkheidstraining dan bijvoorbeeld in en (school)vakantie kunnen doen waarbij de meeste ouders vaak al vrij zijn of ze eventueel kunnen afwisselen met hun partner. Gaat dit echt niet? Dan is het slim om eventueel andere familie zoals opa’s oma’s of een ander familie lid in te schakelen om te helpen met de laatste dagen van de zindelijkheidstraining. Zo kun je bijvoorbeeld de eerste 4 of 5 dagen zelf oppakken en de laatste 2 over laten aan familie. Communicatie is daarin wel echt heel belangrijk, vooral voor je kind zodat er geen verwarring ontstaat tijdens de training en hij/of zij deze goed kan afronden en ook snel zindelijk is.

We raden dan ook af om jouw kindje naar de opvang of gastouder te brengen als je bezig bent met de zindelijkheidstraining tenzij deze genoeg tijd hebben om de training met de volledige focus en aandacht voort te zetten, maar uit ervaring weten we vaak dat dat niet het geval is en er meerdere kinderen zijn waar de aandacht ook naartoe gaat. Voor hen is het al snel makkelijk om weer een luier aan te trekken bij jouw kindje dan dat ze de hele tijd moeten letten op signalen of een natte broek moeten verschonen. Heel logisch natuurlijk maar het zou zonde zijn als de zindelijkheidstraining daarop stuk loopt en jullie deze niet goed kunnen afronden.

Stel jouw kindje heeft het binnen een paar dagen al door en heeft dan al veel droge broekjes, dan kun je misschien zelfs al een uitstapje maken. Kijk waar de behoeftes liggen bij jouw kindje en waar jij zelf achter staat tijdens de zindelijkheidstraining want dat is nog het allerbelangrijkste. Oh, en wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je er plezier in mag hebben en er samen een feestje van maakt zodat je kunt terugkijken op een mooi avontuur op weg naar zindelijkheid!

Wil je meer weten over de box of deze meteen bestellen? Dat kan hier! Daarnaast hebben we in onze webshop ook verschillende boekjes die kunnen helpen bij de training en bieden we losse beloningssystemen aan voor jongens- en meisjes en neutraal.

Kijk ook op onze Instagram en/of Facebook pagina voor meer inspiratie en informatie over zindelijkheid en hoe je van de zindelijkheidstraining een leuke tijd kunt maken. Heb je misschien een vraag over onze box of de zindelijkheidstraining, dan kun je die hieronder stellen of je mag ons een berichtje sturen via de mail of onze socials. Dan komen wij er zo snel mogelijk op terug!

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *