Zindelijkheid

Met welke leeftijd is een kind zindelijk?

Met welke leeftijd is een kind zindelijk? 1

Het is leuk om deze blog te openen met een weetje: Wist je dat kinderen in Niet-Westerse landen veel eerder zindelijk zijn? Zij zijn dan jonger dan 2(!) jaar en gebruiken een methode namelijk, Baby-Zindelijkheids-Communicatie. Dit is deels ook wat wij tijdens de zindelijkheidstraining gebruiken of voordat je start met de training. Je pikt namelijk de signalen op die jouw kleintje geeft waarmee hij of zij laat zien dat hij of zij klaar is om te starten met zindelijkheidstraining. Voor de rest is het een hele andere aanpak die ook een stuk langer duurt dan de zindelijkheidstraining die wij hebben bedacht.

Wij geven de indicatie om tussen de 2 en 2,5 jaar te beginnen met zindelijkheidstraining omdat hieruit blijkt dat je dan de meeste kans van slagen hebt om je kindje zindelijk te krijgen. Uiteraard zijn er altijd kinderen die vroeger willen of kunnen starten of misschien ook wat later. Probeer er ook niet te veel druk op te leggen maar probeer het wel te stimuleren. Hoe je dat doet lees je hier.

Omdat kinderen met 4 jaar naar het basis onderwijs gaan is het slim om ruim van tevoren met zindelijkheid te beginnen zodat je niet de training niet onder te veel druk hoeft te doen waardoor het soms ook in het tegendeel kan werken. Dus gun jezelf en jouw kindje ook de tijd om op een fijne en leuke manier zindelijk te laten worden. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar maak er een mooie ervaring van als één team waar je later met plezier op terug kan kijken. Jullie kunnen dit!

Terug naar lijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *